Om du tar hand om din Muurikka-stekhäll har du en följeslagare för livet.

Även om Muurikka-stekhällen är tillverkad i robust stål som tål mycket behöver den också lite omsorg. Genom att följa dessa anvisningar håller du din stekhäll i gott skick år efter år och överraskas inte av rost.

Att börja använda Muurikka Stekhällen

Rengör den nya stekhällen genom att tvätta den med ett milt rengöringsmedel eller hett vatten och bränn in den efter rengöringen på följande sätt: Bränn in den genom att hetta upp woken med en gasbrännare eller med kol. Sprid ut ett tunt och jämnt lager Silava stekfett eller olja över hela ytan. Undvik att låta fettet rinna ner i ett tjockt lager i botten av stekhällen, då fettansamlingar bränns till en ojämn massa. Upprep behandlingen vid behov. Fettet mörknar och torkar i woken. När den används blir den mörkare och mer patinerad.

Rengöring

Rengör alltid stekhällen efter användning. Rengör alltid stekhällen efter användning. Häll i lite vatten, låt koka upp och rengör den med en stekspade och hushållspapper. Torka woken och olja in med matolja eller Muurikka Silava stekfett utan salt.

Förvaring

Innan långtidsförvaring rengör, torkar och oljar du in stekhällen genom att hetta upp den med Muurikka Silava stekfett (genom att hetta upp den avlägsnas fukt från stekhällen och Silava stekfett hindrar den från att rosta). Förvara torrt.

Om stekhällen fått rostangrepp

Har stekhällen utsatts för fukt under förvaringen och rostat? Oroa dig inte! Gnugga stekhällen med stålull eller en grillborste, rengör och bränn in den enligt bruksanvisningen till Muurikka-stekhällen. På det sättet ser du till att den återigen är i gott skick.

Det gamla salttricket

Om din Muurikka-stekhäll har blivit smutsig eller om du vill rengöra den mellan maträtter med olika smaker är det ett bra knep att använda bordssalt. Strö rikligt med salt i woken och låt den stå över värmen i några minuter. Saltet absorberar fett, fukt och smuts. När smutsen har absorberats skrapar du bort saltet med exempelvis en stekspade. Häll i lite vatten i pannan och torka den ren. Glöm inte att därefter olja in pannan ordentligt. Din wok blir som ny.

Bruks- och skötselanvisningar för Muurikka wok- och paellapannor av stål och paellapanna av kolstål

Materialet är kallvalsat stål/kolstål. Denna produkt har ingen non-stick-beläggning. Rätt behandling förbättrar pannan stekegenskaper och skyddar den mot rost.

Att börja använda Muurikka stålpannan

Före användning av din nya panna, koka upp vatten och rengör därefter med milt diskmedel. Torka av. Obs! Låt inte pannan torka utomhus. Värm därefter omedelbart pannan och smörj lätt med olja eller fett. Detta skyddar mot rost och förbättrar dess stekegenskaper. Pannan bränns in på nytt om den skadas eller fettet har tvättats bort. Fettlagret som uppstår vid användning skyddar mot rostangrepp och förbättrar stekegenskaperna. Det är normalt att ytan får färgskiftningar efter viss användning.

Rengöring

Vi rekommenderar inte användningen av diskmedel för rengöring då diskmedel avlägsnar fettytan. Rengör pannan med hett vatten eller koka vatten i den. Om matrester har fastnat i pannan kan du blötlägga den och/eller skrubba den med stålull.

Förvaring

Förvara panna på en torr plats som är skyddad mot väder och vind. 

Om stålpannan har rostat

Upprepa fettbehandlingen vid behov.

Garanti

Garantin gäller i ett år. Garantin täcker tillverknings- och materialfel. Garantin täcker inte skador orsakade av slutanvändaren, korrosion eller fel på grund av försummad skötsel eller försummat underhåll.

0
    0
    Varukorg
    Varukorgen är tom.