Tillbaka till recept
Vanliga

Rökt brisket, det vill säga nötbringa hot n `Sweet à la Henri Alén

Receptet har förverkligats med MUURIKKA Elrökugn PRO.

  • 1 kg nötbringa

Kryddblandning:

  • 3 msk salt
  • 3 msk rörsocker
  • 1 msk torkad vitlök
  • 1 msk torkad lök
  • 1 msk svartpeppar
  • 2 tsk torkad timjan
  • 0,5 msk spiskummin
  • 2 tsk chilipulver

Blanda de torra kryddorna väl och gnugga in blandningen väl på köttets yta. Låt stå i minst två timmar. Lägg köttet på rökgallret. Lägg en handfull spån i rökugnen och börja röka i läge 3 tills det börjar bildas ordentligt med rök. Rök i ca 25 minuter, sänk sedan effekten till läge 1 och rök köttet i 4 timmar. Linda in köttet i folie och fortsätt röka i ytterligare en timme. Skär i tunna skivor och servera med till exempel coleslaw. Brisket är också bra som kall fyllning i till exempel smörgåsar.

Etiketter: ,

0
    0
    Varukorg
    Varukorgen är tom.