Tillbaka till recept
Vanliga

Potatisvåffla med lingon

Den här lite matigare våfflan passar perfekt när energidepåerna behöver fyllas på – i pulkabacken, på stranden eller i trädgården. Toppa med sylt, bär och frukt i säsong.

Ingredienser (4 port):

  • 500 g riven rå potatis (gärna med skalet på)
  • 5 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 80 g smält smör
  • 2 tsk salt
  • 25 g smör + 3 msk rapsolja till våffeljärnet
  • Sylt till servering, tex lingon eller jordgubb
Blanda den rivna potatisen med vetemjöl och salt. Smält smöret och häll i mjölken. Häll ner mjölk och smör i potatisblandningen under omrörning.

 

Smöra och värm upp våffeljärnet over elden.

 

Fyll järnet med smet och grädda våfflorna. Vänd järnet ofta för att förhindra att våfflorna bränns vid. Servera med sylt.

 

 

Etiketter:

  • Muurikka grillpensel

  • Tändbollar

  • Muurikka Kylväska

0
    0
    Varukorg
    Varukorgen är tom.