Tillbaka till recept
Vanliga

Lax på häll, med dill och pepparrot

Hällens lätt kupade form gör att den passar även för såsigare rätter. Dessa somriga smaker gör sig exempelvis utmärkt till altanmiddagen. Kanske kan både dillen och potatisen plockas i egen odling?

Ingredienser (4 port):

  • 450 g lax
  • 400 g kokt potatis, skivad
  • eller hel beroende på storlek
  • 3 dl vatten
  • 0,5 tärning fiskbuljong
  • 3 dl grädde
  • 30 g smör
  • 1 cm pepparrot
  • 1 kruka dill
  • Salt och peppar

Steg för steg:

Skär bort skinnet från laxen och dela den i tärningar. Stek i smöret i några minuter.

 

Tillsätt potatis, buljongtärning och vatten.

 

Addera grädden. Lägg i dillen och låt allt koka ihop under lock i några minuter.

 

Smaka av med salt och peppar,
riv över pepparroten och servera.

Etiketter:

  • Muurikka PRO Steel 58 set

  • Lock 58 cm, rostfritt stål

  • Förkläde

0
    0
    Varukorg
    Varukorgen är tom.