Lättrökt bratwurst, söt paprika och potatissallad smaksatt med fullkornssenap à la Henri Alén
Receptet har förverkligats med MUURIKKA Elrökugn PRO.
- 400 g bratwurstkorv
- 4 spetspaprikor
- 1 lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 kvistar timjan
- en droppe olivolja
- salt och peppar
Dessutom: Muurikka grill/rökkorg Skär paprikan i stora bitar och skala och skiva löken. Skala vitlöksklyftorna och dela dem på hälften. Lägg ingredienserna i en skål och tillsätt lite olja, salt och peppar. Tillsätt också timjankvistarna. Blanda ingredienserna och lägg dem i rökkorgen. Börja röka med läge 3. Lägg en handfull rökspån på rökplattan och börja röka. När det börjar bildas ordentligt med rök, sänk värmen till läge 1 och rök i cirka 30 minuter. Tillsätt Bratwurstkorvarna i rökugnen och fortsätt röka i ytterligare 20 minuter eller tills korvarna är heta. Servera genast med en potatissallad smaksatt med fullkornssenap.
Potatissallad med fullkornssenap
- 1 kg kokt sommarpotatis
- 1 rödlök
- 2 tsk kapris
- 1 frilandsgurka
- 2 msk hackad gräslök
- 2 tsk fullkornssenap
- 0,5 dl rödvinsvinäger
- 2 tsk socker
- ca 1 dl olivolja
- salt och svartpeppar
Skala och hacka rödlöken. Lägg i en skål med vinäger, socker och olja. Blanda väl. Skala och tärna gurkan. Tärna potatisen och hacka kaprisen. Blanda alla ingredienser noggrant och tillsätt salt vid behov. Rör om innan servering och strö över hackad gräslök.