Tillbaka till recept
Vanliga

Kolamarinerade revbensspjäll

4 portioner: tillagningstid 24 timmar, aktiv tid cirka 1 timme.  

  • 4 rader med fettsnåla revben av smågris (á 400 g)
  • 2 liter vatten
  • 2 kuber köttbuljong

Böj revbenensraderna ”till en rulle” i en stor kastrull, mätt upp vattnet och köttbuljongtärningarna. Koka upp vattnet och låt sedan revbenen sjuda på svag värme i en timme. Kolamarinad:

  • 1½ dl Coca-Cola Zero
  • ½ dl sockerfri ketchup (t.ex. Felix)
  • 1 msk dijonsenap
  • 3 vitlöksklyftor
  • saft av ½ citron
  • 3 msk soja
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk stevia
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin

Mät upp alla ingredienser i en större låda med lock och blanda. Lyft de kokta revbenen från kastrullen till marinaden, stäng locket och skaka. Låt marinera i kylskåp i minst några timmar, gärna över natten till nästa dag. Värm upp Muurikka Grillpannan, justera temperaturen till ungefär hälften och grilla revbenensraderna i 15–20 minuter medan du vänder på dem nu och då och droppar resterna av marinaden från lådan på köttet. Njut av revbensspjällen med fräsch coleslaw-sallad. Ett recept på detta finns till exempel i kokboken Keveämmät kattilat.   Recept: Eeva-Maria Lisko @keveammatkattilat

Etiketter: ,

0
    0
    Varukorg
    Varukorgen är tom.