Tillbaka till recept
Vanliga

Flamstekt lax

  • Laxfilé
  • Salt
  • Citronsaft
  • 1 dl honung
  • 80 g smör

Ta laxfilén till rumstemperatur i god tid. Gör några tvärsnitt i fisken och krydda filén med salt. Låt marinera i cirka 1–2 timmar. Fäst laxen på flamstekningsbrädan och tryck in MEATER+-stektermometern i den tjockaste delen av filén. I mobilapplikationen MEATER, ställ in önskad innertemperatur för filén, 55–60 grader enligt din smak. Placera flamstekningsbrädan på kanten av Tundra Grill i upprätt läge med filéns stjärt uppåt. Ett lämpligt avstånd från elden är 20–30 centimeter. Ett enkelt sätt att hitta rätt avstånd är när du kan hålla handen mellan fisken och lågorna i cirka 10 sekunder innan din hand börjar brännas. Montera vid behov Tundra Grill Vindskydd att skydda mot vind. När stekningen fortskrider, hantera brädan försiktigt och vänd stjärten nedåt då och då. I blåsigt väder behöver flamstekning utomhus ett skydd så att den milda värmen som behövs för flamstekning inte försvinner med vinden. Pensla en smör-honung-citronblandning på fisken varje halvtimme. Den flamstekta laxen är klar när MEATER-applikationen larmar/skinnet lossnar lätt.

Etiketter:

0
    0
    Varukorg
    Varukorgen är tom.