Fajitas
6 portioner:
- 600 g nöt-ytterfilé
- lite krossat salt
- lite krossad svartpeppar
- 1 msk olja för stekning
Strimla nöt-ytterfilén. Värm upp oljan i den mindre delen av Muurikka Multipannan och stek köttet vid hög temperatur så att strimlornas yta blir brun, men inte torrt genomstekta. Krydda det stekta köttet med salt och peppar.
- 2 stora röda paprikor (300 g)
- 3 stora lökar (300 g)
- 2 vitlöksklyftor
- 4 msk tacokrydda
- 1 msk olja för stekning
Hacka paprikan och skala och skär upp löken i grova bitar. Skala också vitlöksklyftorna. Värm upp oljan i den större delen av Muurikka Multipannan och värm upp paprika- och lökblandningen i den. När bitarna har mjuknat och fått lite färg, minska värmen. Krossa eller riv vitlöksklyftorna, tillsätt dem och blanda. Smaksätt med tacokrydda, som är köpt i butik eller hemlagad.
- 1½ påsar gröna bönor (totalt 300 g)
- lite krossat salt
- ½ msk olja för stekning
Tina de gröna bönorna om du använder frysta livsmedel. Skär bönorna till storleken på en munsbit. Hetta upp oljan och värm bönorna i Muurikka Multipannan bredvid paprika-lökblandningen och krydda med salt. Servering:
- 6 st. tortillor (vanlig eller keto)
- 1 burk lätt gräddfil (200 g)
- färsk koriander
- finhackad färsk chili
- limeklyftor
Snabbmarinerad vitkål:
- 250 g vitkål
- 1 msk sesamolja
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 msk sesamfrön
- 1 tsk stevia sweet crystal
- 1 tsk fisksås
- ½ tsk salt
Strimla kålen. Mät upp marinadingredienserna i en låda med lock och blanda. Lägg till kålstrimlorna i lådan, stäng locket och skaka lådan kraftigt. Låt marinera i en kvart. Gör dukningen så att ätarna själv kan portionera fyllningarna på sin tortilla. Använd rikligt med fyllning och pressa i minst en klyfta lime. Recept: Eeva-Maria Lisko @keveammatkattilat