Tillbaka till recept
Vanliga

Fajitas

6 portioner:

  • 600 g nöt-ytterfilé
  • lite krossat salt
  • lite krossad svartpeppar
  • 1 msk olja för stekning

Strimla nöt-ytterfilén. Värm upp oljan i den mindre delen av Muurikka Multipannan och stek köttet vid hög temperatur så att strimlornas yta blir brun, men inte torrt genomstekta. Krydda det stekta köttet med salt och peppar.

  • 2 stora röda paprikor (300 g)
  • 3 stora lökar (300 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 msk tacokrydda
  • 1 msk olja för stekning

Hacka paprikan och skala och skär upp löken i grova bitar. Skala också vitlöksklyftorna. Värm upp oljan i den större delen av Muurikka Multipannan och värm upp paprika- och lökblandningen i den. När bitarna har mjuknat och fått lite färg, minska värmen. Krossa eller riv vitlöksklyftorna, tillsätt dem och blanda. Smaksätt med tacokrydda, som är köpt i butik eller hemlagad.

  • 1½ påsar gröna bönor (totalt 300 g)
  • lite krossat salt
  • ½ msk olja för stekning

Tina de gröna bönorna om du använder frysta livsmedel. Skär bönorna till storleken på en munsbit. Hetta upp oljan och värm bönorna i Muurikka Multipannan bredvid paprika-lökblandningen och krydda med salt.   Servering:

  • 6 st. tortillor (vanlig eller keto)
  • 1 burk lätt gräddfil (200 g)
  • färsk koriander
  • finhackad färsk chili
  • limeklyftor

Snabbmarinerad vitkål:

  • 250 g vitkål
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 tsk stevia sweet crystal
  • 1 tsk fisksås
  • ½ tsk salt

Strimla kålen. Mät upp marinadingredienserna i en låda med lock och blanda. Lägg till kålstrimlorna i lådan, stäng locket och skaka lådan kraftigt. Låt marinera i en kvart. Gör dukningen så att ätarna själv kan portionera fyllningarna på sin tortilla. Använd rikligt med fyllning och pressa i minst en klyfta lime.   Recept: Eeva-Maria Lisko @keveammatkattilat

Etiketter: ,

0
    0
    Varukorg
    Varukorgen är tom.