Tillbaka till recept
Vanliga

Caesarsallad

2 portioner: mindre än 30 minuter Caesardressing:

  • ½ dl majonnäs
  • ½ vitlöksklyfta
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk citronsaft
  • lite krossad svartpeppar
  • en nypa salt

Blanda ihop alla ingredienser och låt det marinera en stund.

  • 2 påsar isbergssallat eller ett halvt huvud isbergssallat (200 g)
  • ½ gurka (100 g)
  • ett par centimeter purjolök (20 g)
  • ½ kartong kyckling-inrefilé (200 g)
  • några spån av parmesan eller Polar 5 %-ost
  • (1 skiva rostat bröd, om du gör krutonger)

  Riv eller skär salladen i små bitar. Skär upp gurka och purjolök i samma behållare. Tvätta purjolöken noggrant, sand fastnar lätt i gliporna. Hetta upp en oljad Muurikka Grillpanna och låt kyckling-inrefiléerna steka på den. Om du gör krutonger av rostat bröd, rosta brödet i grillpannan bredvid kycklingen och hacka det rostade brödet i krutonger med storleken av en tärning. Blanda caesardressingen med sallad-gurka-purjolökblandningen och rör om ordentligt. Portionera ingredienserna i två lika stora salladsportioner, riv den stekta kycklingen och krona portionerna genom att tömma några bitar ost och strö krutongerna gjorda på rostat bröd ovanpå portionen. Caesarsallad är som bäst när den konsumeras omedelbart eller efter en kort förvaring.   Recept: Eeva-Maria Lisko @keveammatkattilat  

Etiketter: ,

0
    0
    Varukorg
    Varukorgen är tom.