Bondost och rökta grönsaker à la Henri Alén
Receptet har förverkligats med MUURIKKA Elrökugn PRO.
- 400 g bondost
- 2 spetspaprikor
- 1 zucchini
- 1 ask körsbärstomater
- 200 g broccolini, små broccolistjälkar
- 4 timjankvistar
- en droppe olivolja
- salt och svartpeppar
- 1 kruka hackad basilika
Dessutom: Muurikka rökkorg Hacka paprikorna och zucchinin i stora bitar. Skär broccolinin i halvor. Lägg grönsakerna i en skål och tillsätt körsbärstomater, timjankvistarna och olja. Tillsätt också lite salt och peppar. Blanda grönsakerna ordentligt i oljan och lägg dem i rökkorgen. Börja röka i läge 3 läge tills det börjar bildas ordentligt med rök. Sänk sedan effekten till läge 2 och rök grönsakerna i cirka 30 minuter. Strö slutligen över rikligt med bitar av bondost och basilika.