En hållbar stekpanna med stekegenskaper i toppklass. En kolstålspanna med lång livslängd är ett bra alternativ till belagda stekpannor, men kräver liksom gjutjärn lite behandling. Den här kolstålspannan blir bara bättre vid användning. Väl skött bildas en naturlig non stick-yta på pannan, vilket innebär att behovet av underhåll minskar och att non stick-egenskapen förbättras. Eftersom pannan inte är belagd tål den arbetsredskap av stål bra. Passar alla spistyper, även induktion, samt ugn. Den tål även grill och öppen eld. Tillverkad för tuff användning!
Du steker enklast in en kolstålpanna med Muurikka Silava som kan doseras från en tub. En kolstålpanna tål användning av metallredskap – en stekspade och en kockpincett är behändiga redskap vid stekning.
Diska pannan för hand med varmt vatten och ett milt diskmedel, torka av den genast. Pannans yta har genomgått en fettbehandling under tillverkningsprocessen.
Diska pannan med hett vatten så lossnar smutsen bäst. Använd ej diskmedel eftersom det tar bort den fettyta som bildats i pannan. Tipset är att rengöra pannan genom att koka vatten i den omedelbart efter matlagning. Då släpper eventuella matrester enkelt. Tål inte maskindisk. Låt inte pannan stå i vatten när den inte används. Låt inte pannan torka utomhus. Om den mörka ytan slits med tiden, kan du steka in pannan igen. Stek in stekpannan med till exempel Silava Stekfett eller rapsolja.
Pannan ska stekas in på nytt om den skadas eller fettet har tvättats bort. Den fettyta som bildas i pannan skyddar mot rostangrepp och förbättrar stekegenskaperna.