Takaisin resepteihin
Yleiset

Savustettua häränpaistia ja kirkasta kaali-pähkinäsalaattia

  • 1,5 kg  härän paahtopaistia
  • 4 kokonaista valkosipulinkynttä
  • 4 oksaa rosmariinia
  • 1 rkl dijonsinappia
  • 2 rkl karkeaa merisuolaa
  • 1 rkl rypsiöljyä

Hienonna valkosipulit ja rosmariini. Hiero ne sinapin kanssa häränpaistin pintaan ja anna maustua vähintään kaksi tuntia. Paista paistiin nopeasti väri grillissä tai pannulla. Aseta paisti savustusritilälle tai –koriin ja savusta kunnes liha on sisältä vielä punertavaa. Sisälämpömittaria käyttäen hyvä sisälämpötila on noin 52 astetta. Hiero paistin pintaan merisuola ja kääri se folioon. Anna vetäytyä noin 10 minuuttia. Pyyhi ylimääräinen suola pois lihan pinnasta ja leikkaa ohuiksi siivuiksi.

Kaali-pähkinäsalaatti

  • 500 g valkokaalia
  • 1 dl murskattuja cashew- tai hasselpähkinöitä
  • 1 rkl pähkinäöljyä
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 1   sitruunan mehu
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 rkl leikattua persiljaa
  • suolaa ja mustapippuria

Sekoita oliiviöljy, seesamiöljy, hunaja ja sitruunanmehu keskenään. Suikaloi kaali ohuiksi suikaleiksi ja sekoita mukaan marinadi. Lisää mukaan murskatut pähkinät ja leikattu persilja. Sekoita ja tarjoile heti.

Avainsanat: