Takaisin resepteihin
Yleiset

Savustettua briskettiä eli naudanrintaa hot n `Sweet à la Henri Alén

Resepti on toteutettu Muurikka Sähkösavustin PRO:lla.

  • 1kg naudan briskettiä

Mausteseos:

  • 3 rkl suolaa
  • 3 rkl ruokosokeria
  • 1 rkl kuivattua valkosipulia
  • 1 rkl kuivattua sipulia
  • 1 rkl mustapippuria
  • 2tl kuivattua timjamia
  • 0,5 rkl juustokuminaa
  • 2tl jauhettua chiliä

Sekoita kuivamausteet hyvin keskenään ja hiero lihan pintaan huolellisesti. Anna maustua vähintään kaksi tuntia. Laita liha savustusritilälle.

Laita kourallinen puruja savustimeen ja aloita savustus 3-asetuksella kunnes savua alkaa syntymään kunnolla. Savusta noin 25 minuuttia ja laske sitten teho 1-asetukseen ja savusta lihaa neljä tuntia. Kääri liha folioon ja jatka savustamista vielä tunti.

Viipaloi poikkisyin ohuiksi viipaleiksi, ja tarjoile esimerkiksi coleslaw-kaalisalaatin kanssa.

 

Brisket on loistavaa myös kylmänä esimerkiksi leipien täytteenä.

Avainsanat: ,