Takaisin resepteihin
Reseptit

SAVUSTETTU PORSAAN SISÄFILEE

Resepti on toteutettu Muurikka Sähkösavustin PRO:lla.

• 500 g porsaan sisäfilettä
• 2 rkl dijon sinappia
• 1 rkl suolaa
• rosmariinia

Hienonna rosmariini ja hiero kaikki mausteet sisäfileen pintaan kauttaaltaan. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään tunti. Nosta sisäfile huoneen lämpöön 45 min ennen kypsennystä. Laita pannulle tilkka öljyä ja paista filettä tulikuumalla pannulla minuutti molemmin puolin. Savusta filettä 180 asteessa noin 35 minuuttia tai kunnes lihan sisälämpötila on 60 astetta.

PIPPURIKASTIKE

• 1 kpl sipuli
• 5 rkl voita
• 1 kpl lihaliemikuutio
• 2 dl kuohukermaa
• 1 rkl maizenaa
• rouhittua mustapippuria
• suolaa

Hienonna sipuli. Kuullota sipulia ja mustapippuria voissa kunnes sipuli on pehmentynyt. Lisää lihaliemikuutio ja kerma. Keitä hiljalleen noin 10 min. Jos haluat sileämmän lopputuloksen voit ajaa kastikkeen sauvasekoittimella tasaiseksi. Sekoita maizena vesitilkkaan, lisää kastikkeeseen ja kiehauta nopeasti. Lisää tarvittaessa suolaa.

Avainsanat: