Savustettu leipäjuusto ja marinoidut marjat
Resepti on toteutettu Muurikka Sähkösavustin PRO:lla.
300 g leipäjuustoa
Marinoidut marjat:
- 200 g mansikoita, mustikoita ja vadelmia
- 4 dl vettä
- 1,5 dl sokeria
- 1 kpl kanelitanko
- 1 kpl vaniljatanko
- 3 kpl tähtianista
Sekoita sokeri ja mausteet veteen ja keitä seosta hiljalleen noin 30 min. Laita marjat mausteliemeen ja anna jäähtyä. Marjojen olisi hyvä antaa tekeytyä yön yli jääkaapissa jolloin maut korostuvat, mutta ne ovat syöntivalmiita myös jäähdyttyään. Leikkaa leipäjuusto haluamasi kokoisiksi paloiksi ja savusta 2-teholla noin 10 min. Tarjoile leipäjuusto marinoitujen marjojen kanssa.