Höyrytetyt täytetyt paprikat
Quinoa on gluteeniton Etelä-Amerikasta kotoisin oleva ryyni, jota voidaan käyttää riisin tavoin eri ruoissa. Se on ravinteikas perinnekasvi, joka sisältää mm. proteiinia, B-vitamiinia ja kalsiumia. Quinoan voi halutessaan korvata tässä reseptissä esimerkiksi tummalla riisillä tai rikotuilla ohrasuurimoilla.
- 1,5 dl quinoaa
- 4 keskikokoista punaista paprikaa
- 1 prk (200g) aurinkokuivattuja tomaatteja
- 2 kevätsipulin vartta
- 400 g jauhelihaa
- 2 dl juustoraastetta
- 1 tl oreganoa
- 1 rkl kokojyväsinappia
Keitä quinoa pakkauksen ohjeen mukaisesti. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja kevätsipulit. Yhdistä jauhelihan ja quinoan kanssa. Lisää juustoraaste, oregano ja kokojyvä-sinappi ja sekoita. Leikkaa paprikoiden kantapää pois 1 cm paksuna viipaleena ja koverra sisuksesta siemenet pois. Täytä paprikat jauhelihatäytteellä ja paina kantapala takaisin paikoilleen. Laita paprikat höyrykattilaan ja höyrytä 20 minuuttia.