Takaisin resepteihin
Yleiset

Loimulohi

  • Lohifilee
  • Suolaa
  • Sitruunan mehua
  • 1 dl hunajaa
  • 80 g voita

Ota lohifilee hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Tee kalaan muutama poikkiviilto ja mausta filee suolalla. Anna maustua noin 1-2 tuntia.

Aseta loimulauta Kotakeittiön reunalle pystyasentoon niin, että fileen pyrstö osoittaa ylöspäin. Sopiva etäisyys nuotiosta on 20-30 senttiä. Helppo tapa löytää oikea etäisyys on kun pystyt pitämään kättäsi kalan ja liekkien välissä noin 10 sekuntia ennen kuin kättäsi alkaa polttaa. Aseta tarvittaessa Kotakeittiö tuulisuoja suojaamaan tulta.

Kypsymisen edetessä käsittele lautaa varovasti ja käännä välillä pyrstö osoittamaan alaspäin. Tuulisella säällä ulkona loimutus tarvitsee suojan, jotta loimutukseen tarvittava mieto lämpö ei katoa tuulen mukana. Sivele voi-hunaja-sitruuna seosta kalaan puolen tunnin välein.

Loimulohi on valmista, kun nahka irtoaa helposti.

Avainsanat:

  • Loimulauta telineellä

  • Loimulauta maakiilalla

  • Ale!

    Muurikka Tulipata 60 ja loimulauta

  • Ale!

    Muurikka Tulipata 70 ja loimulauta

  • Kotakeittiö Notski 60

  • Kotakeittiö Notski 80

  • Kotakeittiö Notski 100

  • Kotakeittiö 100 korkea malli, musta

  • Kotakeittiö 100 Heavy Duty, musta

  • Kotakeittiö 100 matala malli, musta

  • Kotakeittiö 80 matala, musta

  • Kotakeittiö 80 korkea, musta

  • Kotakeittiö BBQ, korkea malli, musta

  • Kotakeittiö 80 korkea, antiikkihopea

  • Kotakeittiö City musta, matala

  • Kotakeittiö City musta, korkea

  • Kotakeittiö kahvipannukoukku 80/100/HD

  • Ale!

    Kotakeittiö Horna

0
    0
    Shopping cart
    Your cart is empty