Loimulohi
- Lohifilee
- Suolaa
- Sitruunan mehua
- 1 dl hunajaa
- 80 g voita
Ota lohifilee hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Tee kalaan muutama poikkiviilto ja mausta filee suolalla. Anna maustua noin 1-2 tuntia.
Aseta loimulauta Kotakeittiön reunalle pystyasentoon niin, että fileen pyrstö osoittaa ylöspäin. Sopiva etäisyys nuotiosta on 20-30 senttiä. Helppo tapa löytää oikea etäisyys on kun pystyt pitämään kättäsi kalan ja liekkien välissä noin 10 sekuntia ennen kuin kättäsi alkaa polttaa. Aseta tarvittaessa Kotakeittiö tuulisuoja suojaamaan tulta.
Kypsymisen edetessä käsittele lautaa varovasti ja käännä välillä pyrstö osoittamaan alaspäin. Tuulisella säällä ulkona loimutus tarvitsee suojan, jotta loimutukseen tarvittava mieto lämpö ei katoa tuulen mukana. Sivele voi-hunaja-sitruuna seosta kalaan puolen tunnin välein.
Loimulohi on valmista, kun nahka irtoaa helposti.