Intialainen linssikeitto ja minttuöljy
Neljälle
50 min.
- 1 sipuli
- 3 cm pätkä inkivääriä 2 dl oransseja linssejä 1 tlk kookosmaitoa 4 dl vettä
- 1 rkl intialaista
- currytahnaa
- ripaus suolaa
Minttuöljyyn:
- ½ ruukkua minttua
- 1 dl rypsiöljyä
- 1 tl sitruunamehua
- 1 tl hunajaa
- Tarjoiluun: maustamatonta jogurttia
Hienonna sipuli ja inkivääri. Yhdistä ne haudekattilassa linssien, kookosmaidon, veden ja currytahnan kera ja sekoita tasaiseksi. Anna hautua kannella peitettynä noin 45 min. tai kunnes linssit ovat kypsiä. Tee sillä välin minttuöljy soseuttamalla kaikki ainekset keskenään ja säätämällä maut sopivaksi.
Kun linssit ovat pehmeitä ja keitto sopivaa, tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa. Tarjoa minttuöljyn ja jogurtin kera.
Tämä keitto on helppo valmistaa heti töistä tultua: ainekset vaan kattilaan ja keiton kypsyessä ehtii tekemään vähän kotitöitäkin.