Hapantaikinapohjainen mozzarella-tomaatti-rucolapizza ilmakuivatulla kinkulla
Ainekset (4 annosta):
Rukiinen hapantaikinapohja:
- 5 dl vettä
- 12 g hiivaa
- 2 dl ruisjauhoa
- 0,5 tl suolaa
- 3 rkl rypsiöljyä
- 1 l vehnäjauhoa
Täyte:
- 1,5 dl tomaattikastiketta
- 250 g mozzarellajuustoa
- 10 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
- 10 pientä tomaattia paloiteltuina
- 1 punasipuli ohuina siivuina
- 70 g rucolaa
- Balsamiviinietikkaa
Vaihe vaiheelta:
- Taikinan valmistus: Liuota hiiva veteen, lisää ruisjauhot, rypsiöljy ja suola. Sekoita vehnäjauhot mukaan ja vaivaa taikinaa noin 5 minuuttia. Anna taikinan levätä huoneenlämmössä 3–4 tuntia.
- Lämmitä pizzakivi hitaasti. Muotoile taikinasta neljä ohutta pizzapohjaa ja siirrä ne leivinpaperille.
- Levitä pohjille tomaattikastiketta ja ripottele päälle suikaloitu mozzarella. Aseta yksi pizza kerrallaan leivinpaperin päällä pizzakivelle ja paista kannen alla 1,5–2 minuuttia.
- Levitä paistamisen jälkeen päälle rucolaa, pikkutomaattia, punasipulia ja ilmakuivattua kinkkua. Kaada päälle balsamiviinietikkaa ohuena norona ja tarjoile.