Caesarsalaatti
2 annosta:
alle 30 minuuttia
Caesarkastike:
- ½ dl majoneesia
- ½ valkosipulinkynsi
- 1 tl Dijon-sinappia
- 1 rkl sitruunamehua
- pari rouhausta mustapippuria
- ripaus suolaa
Sekoita kaikki ainekset yhteen ja anna maustua hetkinen.
- 2 pss jääsalaattia tai puolikas kerä jäävuorisalaattia (200 g)
- ½ kurkku (100 g)
- parin sentin pätkä purjoa (20 g)
- ½ rs kanan sisäfileitä (200 g)
- muutama lastu parmesania tai Polar 5% -juustoa
- (1 viipale paahtoleipää, jos teet krutonkeja)
Revi tai leikkaa salaatti pieniksi paloiksi. Pilko samaan astiaan myös kurkku ja purjo. Pese purjo hyvin, sen väleihin jää helposti hiekkaa.
Kuumenna öljytty Muurikka Parilapannu ja paista kanafileet siinä. Jos teet paahtoleivästä krutonkeja, paahda leipä parilapannulla kanojen vieressä ja pilko paahdettu leipä arpakuution kokoisiksi krutongeiksi.
Sekoita caesarkastike salaatti-kurkku-purjoseokseen ja pöyhi kunnolla sekaisin. Kokoa aineksista kaksi yhtä suurta salaattiannosta, revi mukaan paistetut kanat ja kruunaa annokset vuolemalla muutama juustolastu ja ripottelemalla paahdetusta paahtoleivästä tehdyt krutongit annoksen päälle.
Caesar-salaatti on parhaimmillaan nautittuna heti tai lyhyen säilytyksen jälkeen.
Resepti: Eeva-Maria Lisko @keveammatkattilat