Takaisin resepteihin
Yleiset

Puolikas savustettu jyväbroileri sitruunatimjamilla ja salvialla maustettuna à la Henri Alén

Resepti on toteutettu Muurikka Sähkösavustin PRO:lla.

  • 1 kokonainen jyväbroileri
  • 1 sitruuna
  • 4 oksaa timjamia tai sitruunatimjamia
  • 8 oksaa salviaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 1tl savustettua paprikajauhetta
  • 2 sipulia
  • 2 porkkanaa
  • 4 kokonaista valkosipulinkynttä
  • suolaa
  • tilkka oliiviöljyä

Halkaise broileri pitkittäin tukevilla saksilla. Pese sitruuna. Raasta kuori ja purista mehu kulhoon. Lisää kulhoon myös leikatut yrtit, rouhittu pippuri ja paprikajauhe. Lisää marinadiin tilkka öljyä ja laita broilerit maustumaan siihen vähintään 2 tunniksi. Kuori ja paloittele porkkana ja sipuli.

Kuori ja halkaise valkosipulinkynnet.

Taita foliosta alunen broilerille savustusritilän päälle. Aseta vihannekset pediksi ja broilerin puolikkaat niiden päälle. Aloita savustus 3-asetuksella 20 minuuttia, kunnes savua alkaa syntymään kunnolla. Laske sitten teho 2-asetukseen ja savusta lintuja noin 1,5 tuntia. Mausta lopuksi vielä suolalla.

Avainsanat: