Takaisin resepteihin
Yleiset

Pehmeää kookosriisi-puuroa ja suolakaramelli-kastiketta

(neljälle) 40 min.

Puuro:

  • 4 dl kookosmaitoa
  • 2 dl vettä
  • 1,5 dl puuroriisiä
  • ¼ dl sokeria

Lisäksi: kookoslastuja

Suolakaramelli

  • 75 g voita
  • 1 dl sokeria
  • ½ dl vaaleaa siirappia
  • 1 ¾ dl kermaa, huoneenlämpöistä
  • ½-1tl gourmetsuolaa

Mittaa ainekset haudekattilaan. Hauduta 40 min., sekoittaen 10 min. välein. Valmista sillä välin suolakaramelli.

Sulata voi kasarissa miedolla lämmöllä. Lisää sokeri ja siirappi ja nosta lämpöä sekoittaen seosta koko ajan rauhallisesti, kunnes sokeri on sulanut seokseen. Jatka sekoittamista, kunnes seos alkaa kuplimaan ja väri tummuu toff eemaiseksi. Lisää sitten kerma ohuena norona sekoittaen voimakkaasti. Nosta liedeltä ja sekoita joukkoon suolaa maun mukaan.

Annostele puuro ja valuta päälle suolakaramellia, koristele kookoslastuilla.

Avainsanat: ,

  • Mari Haudekattila 3,0 L /2,1 L, non-stick

  • Mari Haudekattila 5,0/3.4 L, non-stick

  • Mari haudekattila 3,0/ 2,1 L, teräs

  • Mari haudekattila 5,0/3,4 L, teräs

  • Ale!

    Haudeosa Mari kattilaan 1,5 L

  • Haudeosa Mari kattilaan 3,0 L

  • Haudeosa 4,7 l Mari kattilaan 5,0 L

  • Haudeosa 2,1 L Mari Haudekattilaan 3,0 L, nonstick

  • Haudeosa 3,4 L Mari kattilaan 5,0 L, nonstick

  • Haudeosa 2,1 L Mari Haudekattilaan 3,0 L, teräs

  • Haudeosa 3,4 L Mari kattilaan 5,0 L, teräs

0
    0
    Shopping cart
    Your cart is empty