Takaisin resepteihin
Yleiset

Pehmeä kookoslohikeitto

Neljälle

35 min.

  • 600 g lohta
  • 250 g herkkusieniä
  • 2 tlk (á 400g) kookosmaitoa
  • 4 dl vettä
  • 1 sitruunaruoho
  • 4 cm pätkä inkivääriä
  • 1 rkl thaimaalaista currytahnaa
  • kalakastiketta
  • ½ limen mehu
  • 100 g sokeriherneitä
  • 100 g riisinuudeleita
  • tuoretta korianteria

Keitä nuudelit paketin ohjeen mukaisesti, valuta ja laita isoon kulhoon kylmää vettä, jotta ne pysyvät irtonaisina tarjoiluun asti.

Kuutioi lohi. Viipaloi herkkusienet. Murjo sitruunaruohoa veitsen perällä muutamasta kohtaa, jotta sen aromaattiset maut irtoavat paremmin liemeen ja leikkaa viiteen osaan. Leikkaa inkivääri ohuiksi tikuiksi. Laita currytahna ja 1 tlk kookosmaitoa haudekattilaan. Lämmitä sekoitellen koko ajan, kunnes currytahna on liuennut kookosmaitoon. Lisää sitten toinen tölkki kookosmaitoa, vesi, viipaloidut herkkusienet, sitruunaruoho ja inkivääri ja hauduta kannen alla 20 min.

Tarkista keiton maku ja lisää kalakastike ja limen mehu. Lisää lohet ja sokeriherneet keittoon ja hauduta vielä 10 min. Valuta nuudelit ja lisää keiton joukkoon ja nosta tarjolle. Viimeistele tuoreella korianterilla.

Thaimaalaisia makuja ja pehmeää lohta, tämä keitto on vastustamaton. Hauduttamalla lohenpalat kypsyvät napakoiksi eivätkä hajoa liemeen.

Avainsanat:

  • Mari Haudekattila 3,0 L /2,1 L, non-stick

  • Mari haudekattila 3,0/ 2,1 L, teräs

  • Mari Haudekattila 5,0/3.4 L, non-stick

  • Mari haudekattila 5,0/3,4 L, teräs

0
    0
    Shopping cart
    Your cart is empty