Takaisin resepteihin
Uncategorized @fi

Pasta paahdetusta ja savustetusta maa-artisokasta ja sitruunasta à la Henri Alén

Resepti on toteutettu Muurikka Sähkösavustin PRO:lla.

  • 500g maa-artisokkaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 sitruuna
  • 2rkl pinjansiemeniä
  • tilkka oliiviöljyä
  • 1 ruukku leikattua lehtipersiljaa
  • 4rkl raastettua parmesanjuustoa
  • 400g gnocchi tai penne-pastaa
  • suolaa ja mustapippuria

Harjaa maa-artisokat huolellisesti puhtaaksi. Lämmitä uuni 200 asteiseksi. Halkaise maa-artisokat ja sivele kevyesti öljyllä. Paahda uunissa 40 minuuttia, tai kunnes lähes kypsiä.

Siirrä ne savustuskoriin ja lisää mukaan viipaloitu sipuli ja valkosipulinkynnet. Aloita savustus 3-asetuksella kunnes savua alkaa syntymään kunnolla. Laske sitten teho 2-asetukseen ja savusta vihanneksia noin 30 minuuttia.

Keitä pasta kypsäksi suolatussa vedessä. Valuta huolellisesti ja lisää mukaan savustetut vihannekset, parmesanjuusto, leikattu persilja ja pinjansiemenet. Mausta lopuksi tilkalla sitruunanmehua, suolalla ja pippurilla.

Avainsanat: