Parsakaalia, lehtikaalia ja tofua seesamikastikkeella
Tämä kevyt lounas valmistuu hetkessä ja on gluteeniton sekä maidoton, joten se sopii mainiosti myös vegaanille. Höyryttäminen säilyttää parhaiten parsakaalin ja lehtikaalin hivenaineita ja pehmentää pikantin savutofun suussa sulavaksi.
- 1 parsakaali
- 100 g lehtikaalia
- 200 g savutofua
- tahinia eli seesamitahnaa
- sitruunan mehua
- seesamin siemeniä
Leikkaa parsakaali suupaloiksi ja revi lehtikaali pienem-miksi. Leikkaa tofu 3 x 3 cm kuutioiksi. Asettele parsat ja lehtikaali höyryosan alimmaisiksi ja laita savutofu niiden päälle. Höyrytä 5 minuuttia. Jaa ruoka lautasille ja pirs-kottele päälle sitruunamehua. Valuta annoksille tahinia ja viimeistele seesaminsiemenillä.