Parsaa, purjoa ja kananmunavinegrettiä
Parsa on uuden satokauden ensimmäisiä kasviksia ja paras tapa kypsentää sitä on hellä, mutta nopea höyrytys. Kananmunavinegretti aateloi pehmeän purjon ja parsan liiton klassikoksi uudella tavalla.
- 1 pnt vihreää parsaa
- 1 purjo
Kananmunavinegretti:
- 1 rkl dijonin sinappia
- 5 rkl omenaviinietikkaa
- 1 tl sokeria
- 3 tl kuivattua rakuunaa
- 1 valkosipulin kynsi, hienonnettuna
- 1 tl suolaa
- mustapippuria
- 1dl rypsiöljyä
- 4 keitettyä kananmunaa
Aloita valmistaminen vinegretistä. Kuori ja hienonna keitetyt kananmunat. Yhdistä sinappi, omenaviinietikka, sekä maus-teet. Lisää rypsiöljy seokseen ohuena norona, koko ajan sekoittaen. Hienonna kananmunat ja yhdistä vinegrettiin.
Leikkaa parsoista kuivat kannat pois ja kuori niitä n. 10 cm verran kohti tyviä. Leikkaa purjo pituussuunnassa kahtia ja pese siitä huolellisesti hiekka pois. Pätki 10 cm paloihin ja laita parsan kanssa höyrykattilaan kypsymään. Höyrytä 5 minuuttia ja nosta tarjoiluvadille. Lusikoi päälle kananmuna-vinegrettiä ja tarjoa heti.