Takaisin resepteihin
Yleiset

Painekattila broileri

Resepti toteutettu Mari Easy painekattilaa käyttäen.

  • 1 kokonainen broileri⁠
  • 1 liemikuutio⁠
  • 5 laakerinlehteä⁠
  • 5 pippuria⁠
  • 8 dl vettä⁠
  • 30 g voita⁠
  • 30 g jauhoja⁠
  • loraus kermaa⁠
  • 1 rkl jyväsinappia⁠

Laita kokonainen broileri painekattilaan, lisää päälle pippurit, vesi, lihaliemikuutio ja laakerinlehdet. Aseta kansi paikoilleen ja laita hella päälle. Kun porina kuuluu, laske lämpöä.⁠

Kun broileri on kypsynyt n. 30-40 minuttia, se on kypsää. Sammuta hella, avaa kansi ja nosta broileri ulos. Sulata toisessa kattilassa voi ja lisää jauho. Vatkaa vispilällä ja lisää siivilän läpi broilerin lientä vähitellen. Käytä aikaa huolelliseen vispaamiseen, ettei kastikkeeseen tule paakkuja. Kun kaikki liemi on lisätty, kuumenne kastiketta jotta se hiljalleen kiehuu ja vehnäjauho kypsyy. ⁠

Tässä välissä leikkaa hiukan jäähtyneestä broilerista lihat irti luista ja viipaloi sopivan kokoisiksi paloiksi. Kun kastike on hetken kiehunut, lisää joukkoon kerma ja jyväsinappi. Sekoita ja maista. Tarjoile kastike broilerin, riisin ja herneiden kera.

Resepti: Alexander Trivedi, Aitoa Arkiruokaa -blogi

Avainsanat: , ,