Savustetut muikut ja sitruunavinaigrette
Resepti on toteutettu Muurikka Sähkösavustin PRO:lla.
• 1 kg muikkuja
• suolaa
• pari palaa sokeria
Perkaa muikut ja huuhdo kylmällä vedellä. Suolaa muikut ja anna maustua. Asettele sokeripalat purujen päälle. Savusta 3-teholla (n. 200°C) noin 15 minuuttia tai kunnes muikut ovat kauniin ruskeita.
SITRUUNAVINAIGRETTE
• 1 dl öljyä
• 1/3 dl valkoviinietikkaa
• 3 rkl sokeria
• 1 kpl sitruuna
• tuoretta tilliä
Sekoita öljy, valkoviinietikka ja sokeri keskenään. Purista joukkoon sitruunan mehu ja hienonnettu tilli. Sekoita hyvin. Kaada vinaigrette savumuikkujen päälle ja anna marinoitua jääkaapissa tunnin verran – tai tarjoile halutessasi heti.