Takaisin resepteihin
Yleiset

SAVUSTETUT MUIKUT JA SITRUUNAVINAIGRETTE

Resepti on toteutettu Muurikka Sähkösavustin PRO:lla.

• 1 kg muikkuja
• suolaa
• pari palaa sokeria

Perkaa muikut ja huuhdo kylmällä vedellä. Suolaa muikut ja anna maustua. Asettele sokeripalat purujen päälle. Savusta 3-teholla (n. 200°C) noin 15 minuuttia tai kunnes muikut ovat kauniin ruskeita.

SITRUUNAVINAIGRETTE

• 1 dl öljyä
• 1/3 dl valkoviinietikkaa
• 3 rkl sokeria
• 1 kpl sitruuna
• tuoretta tilliä

Sekoita öljy, valkoviinietikka ja sokeri keskenään. Purista joukkoon sitruunan mehu ja hienonnettu tilli. Sekoita hyvin. Kaada vinaigrette savumuikkujen päälle ja anna marinoitua jääkaapissa tunnin verran – tai tarjoile halutessasi heti.

Avainsanat: ,