Miedosti savustettua bratwurstia, makeaa paprikaa ja kokojyväsinapilla maustettua perunasalaattia à la Henri Alén
Resepti on toteutettu Muurikka Sähkösavustin PRO:lla.
- 400g bratwurst makkaraa
- 4 suippo paprikaa
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 oksaa timjamia
- tilkka oliiviöljyä
- suolaa ja pippuria
Lisäksi: Muurikka grilli/-savustuskori
Leikkaa paprikat isoiksi paloiksi ja kuori sekä viipaloi sipuli. Kuori valkosipulinkynnet ja halkaise ne. Laita ainekset kulhoon ja lisää mukaan pieni tilkka öljyä, suola ja pippuri. Lisää mukaan myös timjamin oksat. Pyöräytä ainekset keskenään ja laita savustuskoriin. Aloita savustaminen 3-asetuksella. Laita savustuspuruja kourallinen pellille ja aloita savustus. Kun savua alkaa kunnolla tulla, pudota lämpö ykkös-asetukseen ja savusta noin 30 minuuttia. Lisää pönttöön mukaan Bradwurst-makkarat ja jatka savustamista vielä 20 minuuttia, tai kunnes makkarat ovat kuumia.
Tarjoile heti kokojyvä-sinapilla maustetun perunasalaatin kera.
Kokojyväsinapilla maustettua perunasalaattia
- 1 kg keitettyjä kesäperunoita
- 1 punasipuli
- 2 tl kapriksia
- 1 avomaankurkku
- 2 rkl leikattua ruohosipulia
- 2 tl kokojyväsinappia
- 0,5 dl punaviinietikkaa
- 2 tl sokeria
- noin 1 dl oliiviöljyä
- suolaa ja mustapippuria
Kuori ja hienonna punasipuli. Laita kulhoon etikan, sokerin ja öljyn kanssa. Sekoita hyvin. Kuori ja kuutioi kurkku. Paloittele perunat ja hienonna kaprikset. Sekoita kaikki ainekset huolellisesti keskenään ja mausta vielä tarvittaessa suolalla. Sekoita vielä ennenn tarjoilua ja ripottele päälle hienonnettu ruohosipuli.