Takaisin resepteihin
Yleiset

Miedosti savustettua bratwurstia, makeaa paprikaa ja kokojyväsinapilla maistettua perunasalaattia à la Henri Alén

Resepti on toteutettu Muurikka Sähkösavustin PRO:lla.

  • 400g bratwurst makkaraa
  • 4 suippo paprikaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 oksaa timjamia
  • tilkka oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria

Lisäksi: Muurikka grilli/-savustuskori

Leikkaa paprikat isoiksi paloiksi ja kuori sekä viipaloi sipuli. Kuori valkosipulinkynnet ja halkaise ne. Laita ainekset kulhoon ja lisää mukaan pieni tilkka öljyä, suola ja pippuri. Lisää mukaan myös timjamin oksat. Pyöräytä ainekset keskenään ja laita savustuskoriin. Aloita savustaminen 3-asetuksella. Laita savustuspuruja kourallinen pellille ja aloita savustus. Kun savua alkaa kunnolla tulla, pudota lämpö ykkös-asetukseen ja savusta noin 30 minuuttia. Lisää pönttöön mukaan Bradwurst-makkarat ja jatka savustamista vielä 20 minuuttia, tai kunnes makkarat ovat kuumia.

Tarjoile heti kokojyvä-sinapilla maustetun perunasalaatin kera.

 

Kokojyväsinapilla maustettua perunasalaattia

  • 1kg keitettyjä kesäperunoita
  • 1 punasipuli
  • 2tl kapriksia
  • 1 avomaankurkku
  • 2rkl leikattua ruohosipulia
  • 2tl kokojyväsinappia
  • 0,5dl punaviinietikkaa
  • 2tl sokeria
  • noin 1dl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria

Kuori ja hienonna punasipuli. Laita kulhoon etikan, sokerin ja öljyn kanssa. Sekoita hyvin. Kuori ja kuutioi kurkku. Paloittele perunat ja hienonna kaprikset. Sekoita kaikki ainekset huolellisesti keskenään ja mausta vielä tarvittaessa suolalla. Sekoita vielä ennenn tarjoilua ja ripottele päälle hienonnettu ruohosipuli.

Avainsanat: