Takaisin resepteihin
Uncategorized @fi

SAVUISA KATKARAPUKEITTO

Resepti on toteutettu Muurikka Sähkösavustin PRO:lla.

• 500g kuorellisia katkarapuja (pakaste)
• 1 iso sipuli
• 1 fenkoli
• 1 valkosipulinkynsi
• 1 tl sriracha-kastiketta
• ½ tl paprikajauhetta
• 1 tl suolaa
• ½ dl valkoviiniä
• 1,2 l vettä

Sulata jäiset katkaravut. Laita katkaravut savustuskoriin ja savusta 2-teholla (175°C) 10 minuuttia. Kuori katkaravut ja säästä kuoret.
Kuullota katkaravun kuoria kuumassa kattilassa sriracha-kastikkeen kanssa 5 minuuttia. Kaada valkoviini kattilaan ja anna haihtua minuutin ajan. Lisää vesi ja suola. Kiehauta muutama minuutti ja käännä teho pienemmälle. Anna porista hiljalleen 25 min.
Pilko sipuli, fenkoli, paprika ja valkosipulin kynsi. Kuullota kasviksia öljytilkan kanssa kattilassa. Lisää siivilöity rapuliemi ja keitä n. 15 min. Lisää loppuvaiheessa kuoritut katkaravut ja tarjoile keitto smetanan kera.

Avainsanat: