Takaisin resepteihin
Yleiset

Kana-nuudelikeitto

Resepti toteutettu Mari Easy painekattilaa käyttäen.

  • 1 pkt broilerin koipireisiä
  • 1 L vettä
  • 1 kanaliemikuutio
  • 2 rkl ketsuppia
  • 2 rkl soijaa
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • 2 chiliä
  • 1/2 pkt nuudeleita
  • Tarjoiluun soijaa ja seesamöljyä

Haluamasi lisäkkeet: Paistetuja sieniä, ryöpättyjä sokeriherneitä, wokatuja ituja, soijassa marinoitua kanamunaa, kevät tai ruohosipulia.

Laita painekattilaan broilerit, lisää vesi ja kanaliemikuutio. Kiehauta ja kuori vaahto, laita sitten kansi ja keitä kunnes broileri on kypsää,  noin 20 min. Sillä välin, valmistele haluamasi lisäkkeet.

Kun kana on kypsää, nouki se liemestä ja irrota siitä liha ja nahka. Laita nahka paistumaan wokkiin kunnes se on rapeaa ja rasva on kunnolla irronnut. Nosta nahat pois ja paista sitten broilerin lihaaja lisää joukkoon ohuelti pilkottu chili.

Hetken wokkailun jälkeen lisää soija, ketsuppi ja seesaminsiemenet, nosta sivuun. Valmista nuudeli paketin ohjeen mukaan ja annostele kulhoon ilman nestettä, Lisää sitten haluamasi lisäkkeet ja lopuksi broileri.

Ennen tarjoilua, kaada päälle tulikuuma liemi ja mausta se pöydässä soijalla ja seesamaöljyllä.

Resepti:Alexander Trivedi, Aitoa Arkiruokaa -blogi

Avainsanat: , ,