Hernekeitto painekattilassa
Resepti toteutettu Mari Easy painekattilaa käyttäen.
- 1 ps herneitä (n. 500 g)
- 1 L vettä
- 1 lihaliemikuutio
- 1 ps kylmäsavupororouhetta
- Pippuria suoraan myllystä
- Tuoretta sipulia kuutioituna
- Suomalaista sinappia
Liota herneet yön yli vedessä. Huuhtele herneet aamulla ja kaada suurin osa vedestä pois. Laita herneet painekattilaan, lisää liemikuutio ja vesi. Laita painekattilan kansi päälle ja kuumenna.
Kun painevettiili alkaa piipittämään, laske lämpöä niin että venttilii pysyy löyhästi auki. Silloin kattilassa on maksimipaine ja venttilii tasaa sitä tasaisesti. Kypsennä 2 tuntia, jonka jälkeen herne kypsää ja hiukan hajonnutta. Myös lyhyempi kypsennys käy, mutta silloin herneen makua ei uutu liemeen joka on kuitenkin olennainen osa hernekeittoa.
Lisää sitten pororouhe ja anna kiehua vielä hetki kansi auki. Sammuta levy, tarkista maku ja mausta vastarouhitulla pippurilla. Tarjoile keitto pieneksi leikatun sipulin ja suomalaisen sinapin kera.
Resepti: Alexander Trivedi, Aitoa Arkiruokaa -blogi