Kestävä paistinpannu, jonka paisto-ominaisuudet ovat huippuluokkaa. Pitkäikäinen hiiliteräspannu on loistava vaihtoehto pinnoitetuille pannuille, mutta se vaatii valuraudan tapaan pientä hoitoa. Tämä pannu vain paranee käytön myötä. Hyvin hoidettuna pannun pintaan syntyy luonnollinen nonstick-pinta, joilloin hoidon tarve vähenee ja tarttumattomuus paranee.
Koska pannun pinnassa ei ole pinnoitetta, se kestää erinomaisesti metallisien työvälineiden käyttämistä. Pannu sopii kaikille liesityypeille induktioliesi mukaan lukien, sekä uuniin. Se kestää myös grilli- ja avotulikäyttöä. Tehty kovaan käyttöön!
Hiiliteräspannun rasvapoltto onnistuu helpoiten tuubista annosteltavalla Muurikka Silavalla. Hiiliteräspannun kanssa voidaan käyttää metallisia työvälineitä – paistolasta ja kokkipinsetit ovat käteviä apuvälineitä paistamiseen.
Pese pannu käsin kuumalla vedellä ja miedolla pesuaineella, pyyhi heti kuivaksi. Pannun pintaan on valmistusprosessissa tehty esirasvakäsittely, joten sitä ei tarvitse välttämättä rasvapolttaa heti käyttöön otettaessa.
Pese pannu käsin kuumalla vedellä mielellään välittömästi käytön jälkeen, näin lika irtoaa parhaiten. Älä käytä mietojakaan pesuaineita, koska ne irrottavat pannuun syntyneen rasvapinnan. Helpoin tapa puhdistaa pannu on kiehauttaa siinä vettä heti ruoanlaiton jälkeen, näin mahdollisesti pannuun tarttunut ruoka lähtee vaivattomasti irti ja pannun puhdistaminen on helppoa pyyhkimällä esim. talouspaperilla.
Pannua ei saa pestä astianpesukoneessa. Älä jätä pannua likoamaan veteen, koska se ei ole ruostumatonta materiaalia. Älä myöskään jätä pannua kuivumaan ulkoilmaan, vaan kuivaa se heti, jotta se ei pääse ruostumaan. Mustan pinnan kuluminen käytön ja ajan myötä ei ole vaarallista ja tumman pinnan voi palauttaa rasvapolttamalla pannun uudelleen. Rasvapolta pannu esim. Muurikka Silavalla tai rypsiöljyllä.
Rasvapoltto on uusittava aina, kun se on vahingoittunut tai pesty pois. Pannun pintaan muodostuva rasvapinta suojaa pannua ruosteelta sekä parantaa paisto-ominaisuuksia.