Grillattua tankoparsaa, pekonia ja avokadokastiketta
- 20 vihreää parsaa
- 10 siivua pekonia
- vihreää salaattia
- suola
Kuori parsat ja leikkaa 1 cm kannasta pois.
Keitä parsoja suolalla maustetussa vedessä viisi minuuttia ja jäähdytä kylmän veden alla.
Kuivaa huolellisesti. Leikkaa pekonit puoliksi pituussuunnassa. Kääri pekoni jokaisen parsan ympärille.
Grillaa parsat Kesäkeittiön Sähkögrillissä tai Muurikka Pannulla kunnes pekoni on rapeaa. Tarjoile raikkaan salaatin ja avokadokastikkeen kanssa.
Avokadokastike
- 1 kypsä avokado
- 2 rkl sitruunanmehua
- 4 tippaa tabascoa
- 1 kuorittu ja hienonnettu
- valkosipulinkynsi
- 1 1/2 dl
- kermaviiliä
- suolaa ja valkopippuria
Halkaise avokado, poista kivi keskeltä ja lusikoi sisus korkealaitaiseen kulhoon. Lisää muut aineet ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.