Heavy Metal musta hiiliteräspannu 26 cm

Myyntihinta 34,90 €
20180220_heavymetal_fiilis14
20180220_heavymetal_fiilis22
Tuotetiedot Tuotenro: TB2526

Opa Heavy Metal musta hiiliteräspannu - tehty kovaan käyttöön!

Pannun halkaisija 26 cm, pohjan halkaisija 21,3 cm. Sopii kaikille liesille, myös induktiolle.

Mustan hiiliteräksen edut:
  • PFOA/PTFE vapaa materiaali
  • Kestää kovaa kuumuutta
  • Kestää kovaa kulutusta
  • Voidaan käyttää myös metallisia työvälineitä
  • Mustaan hiiliteräspannuun riittää normaali pesu käyttöönotettaessa, koska uudessa pinnassa ei ole muuta ruosteenestosuojausta kuin esirasvakäsittely.
  • Mustassa pinnassa ei näy samalla tavalla kuumuudesta ja käytöstä aiheutuvat värimuutokset kuin tavallisessa hiiliteräksessä.

MITÄ ON MUSTA HIILITERÄS?
Teräs on raudan ja hiilen sekoitusta. Rauta on pehmeä ja helposti muotoiltava materiaali, hiili puolestaan tekee yhdistelmästä kestävämmän. Raudan ja hiilen yhdistelmä eli hiiliteräs toimii paistoastian materiaalina hyvin. Mustan teräksen valmistusprosessissa korkeassa lämpötilassa raudan ulkopintaan muodostuu ohut hapettunut kerros, joka suojaa pintaa ruostumiselta. Mustan hiiliteräksen pintaan on valmistuksen aikana suihkutettu ohut kerros ruokaöljyä, jonka jälkeen materiaali on vielä kuumennettu korkeaan lämpötilaan, eli mustat hiiliteräspannut ovat jo valmiiksi esirasvakäsiteltyjä, käyttöön otettaessa ne eivät vaadi välttämättä rasvapolttoa.

ENNEN KÄYTTÖÖNOTTOA
Pese pannu käsin kuumalla vedellä ja miedolla pesuaineella, pyyhi kuivaksi. Pannussa on esirasvakäsittely, joten sitä ei tarvitse rasvapolttaa käyttöön otettaessa.

HOITO-OHJEET
Pese pannu käsin kuumalla vedellä mielellään välittömästi käytön jälkeen, näin lika irtoaa parhaiten. Vältä mietojakin pesuaineita, koska ne kuluttavat pannun rasvapintaa. Ei tiskikonepesua. Älä jätä pannua likoamaan veteen, koska se ei ole ruostumatonta materiaalia. Kuivaa pannu pesun jälkeen. Käytä aina rasvaa paistaessa. Mustan pinnan kuluminen käytön ja ajan myötä ei ole vaarallista. Kun pinta on kulunut, rasvakäsittele pannu esim. rypsiöljyllä. Kuumenna pannu keskilämmöllä ja levitä öljy pintaan, anna vaikuttaa, kunnes öljy alkaa savuta. Sammuta liesi. Pannun jäähdyttyä huuhdo se kuumalla vedellä ja pyyhi kuivaksi. Korkean valkuaisainepitoisuuden omaavissa raaka-aineissa, kuten kananmunassa tai valkoisessa kalassa, on paistaessa syytä olla tarkkana ja laskea lämpötilaa reilusti. Tällä voidaan välttää ruoka-aineiden tarttumista pannun pintaan. Kun alkuperäinen musta pinta on kulunut ja pannua rasvapoltetaan jatkossa on kirjavuus normaalia. Pannun paisto-ominaisuudet paranevat käytössä, kun sitä rasvataan uudestaan ja uudestaan ja pinta patinoituu. Jos pannu on päässyt ruostumaan, tee rasvakäsittely edellä mainitulla tavalla. Pannun prässätty runko saattaa toisinaan hieman vääntyä. Sen estämiseksi on syytä välttää kuuman pannun laittamista kylmään veteen. Myös pannun käyttäminen lieden täysillä teholla saattaa aiheuttaa vääntymisen. Jos pannun pohja kuitenkin pääsee vääntymään, sen voi suoristaa seuraavasti: Laita pannu kestävälle alustalle väärinpäin ja koputa esim. kumivasaralla keskelle pannun pohjaa.
Toimituskulut: 4‚90