Kaalikääryle sienillä ja broilerilla
(8 käärylettä)      
25 min.

Kaalikääryle 400 g broilerin paistileikettä tai jauhelihaa 100 g 
siitakesieniä
70 g  pekonia
½ tl  suolaa
mustapippuria
1 tl  kuivattua rakuunaa
1 tl  kuivattua salviaa
1  savoijin kaali

Tarjoiluun: mustaherukkahilloa

Hienonna broilerin paistileikkeet terävällä veitsellä pieneksi hakkelukseksi. Hienonna sienet ja pekoni ja yhdistä broileriin. Mausta seos suolalla, pippurilla ja kuivatuilla yrteillä.

Poista savoijinkaalin kanta ja irrota varovasti lehdet kokonaisina kerästä. Höylää veitsellä lehtiruotia ohuemmaksi. Täytä kaalin lehdet asettamalla broileritäytettä lehden juureen. Käännä lehden sivut täytteen päälle ja rullaa kääryleiksi.

Aseta kääryleet höyrytysosan pohjalle. Höyrytä kääryleitä 20 min. Tarjoa mustaherukkahillon kera.

Broilerilla täytetyt kaalikääryleet ovat klassikko uudella tapaa! Höyryttämällä säästyy aikaa, kun ruoka kypsyy 20 minuutissa ja kaali pehmenee mehukkaaksi.





Pehmeää kookosriisipuuroa ja suolakaramellikastiketta
(neljälle)      
40 min.

Kookosriispuuro puuro:
4 dl kookosmaitoa
2 dl vettä
1,5 dl puuroriisiä
¼ dl sokeria
Lisäksi: kookoslastuja

suolakaramelli:
75 g  voita
1 dl  sokeria
½ dl  vaaleaa siirappia
1 ¾ dl kermaa,  huoneenlämpöisenä!
½-1tl  gourmetsuolaa

Mittaa ainekset haudekattilaan. Hauduta 40 min., sekoittaen 10 min. välein. Valmista sillä välin suolakaramelli.

Sulata voi kasarissa miedolla lämmöllä. Lisää sokeri ja siirappi ja nosta lämpöä sekoittaen seosta koko ajan rauhallisesti, kunnes sokeri on sulanut seokseen. Jatka sekoittamista, kunnes seos alkaa kuplimaan ja väri tummuu toffeemaiseksi. Lisää sitten kerma ohuena norona sekoittaen voimakkaasti. Nosta liedeltä ja sekoita joukkoon suolaa maun mukaan.

Annostele puuro ja valuta päälle suolakaramellia, koristele kookoslastuilla.

Reseptistä tulee suolakaramellia enemmän kuin neljän tarpee seen. Säilytä karamellikastike huoneenlämmössä kelmulla peitettynä. Toimii myös esimerkiksi jäätelön ja vadelmatiikerikakun kera!


opa reseptivihko hoyryta-ja-hauduta Lisää reseptejä Höyrytä & hauduta hellästi -reseptivihkossa (pdf)