Blinit
Perinteiset blinit, talven suositut klassikot! Herkullinen maku perinteisissä blineissä tulee tattarijauhoista ja niiden valmistustavasta, jossa paksu lettutaikina käytetään hiivan avulla. Olutta lisätään taikinaan sekä maun rikastamiseksi että antamaan blinien pintaan rapeutta.
n. 10 kpl
- 20 g hiivaa
- 4 dl kevytmaitoa
- 2 1/2 dl tattarijauhoja
- 3 dl vehnäjauhoja
- 3 kananmunaa
- 3 rkl sulatettua voita
- 1 1/2 dl keskiolutta
- 1 tl suolaa
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon puolet molemmista jauhoista. Taikinan voi tehdä etukäteen, se säilyy jääkaapissa pari vuorokautta. Anna taikinan tekeytyä ainakin yön yli.
Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Lisää taikinaan keltuaiset, loput jauhot, voisula, olut ja suola. Vaahdota valkuaiset ja lisää ne taikinaan varovasti käännellen.
Paista blinit blinipannussa reilussa voissa tai kirkastetussa voissa. Käytä paistamiseen mietoa lämpöä etenkin jos paistat paksuja blinejä, jotta ne kypsyvät myös sisältä.
Perinteisesti blinit tarjoillaan smetanan, mädin, sipulihakkeen ja suolakurkun kanssa – mutta blinien kanssa vain mielikuvitus on rajana!