Takaisin resepteihin
Yleiset

Auringonkukanverso-pestolla täytetyt kalarullat ja pehmeä fenkoli

Neljälle

20 min.

Auringonkukanversopesto:

  • 1 ruukku auringonkukan versoja
  • ½ dl manteleita
  • ½ dl parmesanrouhetta
  • ½ ruukkua persiljaa
  • ½ sitruunan mehu
  • oliiviöljyä
  • ripaus suolaa

 

  • 4-8 filettä (n. 700g) vaaleaa kalaa (esim. kuhaa, siikaa tai kampelaa)
  • 1 fenkoli
  • suolaa
  • pippuria

Tee ensin pesto. Yhdistä mantelit, parmesan, auringon-kukanversot ja persilja tehosekoittimessa. Lisää sitruunan-mehu ja sen verran oliiviöljyä, että saat paksun yrttitahnan.

Levitä auringonkukanversopestoa kaloille ja rullaa ne. Kiinnitä rullat hammastikulla.

Leikkaa fenkoli ohuiksi viipaleiksi. Asettele fenkolit pediksi höyrykattilaan ja kalarullat niiden päälle. Höyrytä 10 minuuttia.
Tarjoa esimerkiksi perunamuusin kanssa.

Höyrytetyssä kalassa päästään nauttimaan kalasta parhaimmillaan, ilman paisto-rasvaa tai käryä. Hehkuvan vihreä pesto maustaa nämä herkulliset kalarullat, jotka höyrytetään fenkolipedillä.

Avainsanat: