Takaisin resepteihin
Yleiset

Adjikalla maustetut savustetut härkävartaat ja jogurtti-kukkakaali fetasalaatti à la Henri Alén

Resepti on toteutettu Muurikka Sähkösavustin PRO:lla.

  • 600 g naudan ulkofileetä- tai paahtopaistia
  • varrastikkuja

Adjika-marinadi:

  • Tilliä puoli punttia
  • Korianteria puoli punttia
  • puolikas punainen chili
  • 4 kpl Valkosipulin kynsiä
  • 0,5 tl juustokuminaa
  • 0,5 tl jauhettua korianteria
  • 1 rkl Punaviinietikka
  • 2 dl kasviöljyä
  • suolaa

Aloita marinadista:

Kuori valkosipulin kynnet ja pilko chili renkaiksi. Laita tilli, korianteri, valkosipuli, chili ja öljy tehosekoittimen kulhoon ja soseuta kevyesti. Lisää suola, kuivamausteet ja punaviinietikka. Soseuta lisää ja tarkista maku. Adjika on heti valmis tarjoiltavaksi, mutta kastikkeen on silti hyvä antaa tekeytyä kylmässä muutaman tunnin ajan. Halutessaan kastikkeeseen voi laittaa ripauksen sokeria pyöristämään makua. Öljyn määrällä voi säädellä adjikan koostumusta haluttuun suuntaan sakeammasta juoksevampaan. Poistamalla chilistä siemenet, saat kastikkeesta vähemmän tulisen.

Poista lihasta mahdolliset kalvot ja leikkaa se isoiksi paloiksi. Laita lihat marinoitumaan vähintään 2 tunniksi. Säästä puhdasta marinadia hieman kastikkeeksi.

Kun lihat ovat marinoituneet, pujota ne varrastikkuihin, ja pyyhi kevyesti ylimääräinen marinadi pois. Aseta ne savustus ritilälle.

Savustus:

Aseta savustimen lämmönsäätö 3-asentoon ja laita kourallinen savustuspuruja pellille. Kun savua syntyy kunnolla, laita vartaat savustimeen ja savusta noin 30 minuuttia. Mausta vartaat lopuksi vielä suolalla.

Jogurtti-kukkakaali fetasalaatti:

  • 1 kurkku
  • 1 pieni kukkakaali
  • 100g fetajuustoa
  • 10 vihreää kivetöntä oliivia
  • 2rkl leikattua minttua
  • 1rkl sitruunanmehua
  • 2rkl neitsyt-oliiviöljyä
  • 1,5dl paksua maustamatonta jogurttia
  • suolaa ja mustapippuria

Kuori kurkku ja halkaise se pitkittäin. Lusikoi siemenkota pois ja paloittele kurkku. Halkaise oliivit ja leikkaa kukkakaali pieniksi nupuiksi. Laita kaikki kulhoon ja murustele fetajuusto vihannesten päälle. Lisää minttu, sitruunanmehu ja oliiviöljyä. Lisää vielä jogurtti ja sekoita kevyesti keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla.

Avainsanat: