Takaisin resepteihin
Yleiset

Aasialaiset höyrybunit

n. 10 pientä  burgeria

1,5 h taikina + 20 min. höyrykypsennykseen ja kokoamiseen

Taikina

  • 2,5 dl vettä
  • 1 pss kuivahiivaa 2 rkl sokeria
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • ripaus suolaa ½ tl leivinjauhetta n. 7,5 dl vehnäjauhoja

Lisäksi:

  • tilkka rypsiöljyä
  • vehnäjauhoja taikinan käsittelyyn leivinpaperia
  • 400 g revittyä possua hoisinkastiketta seesaminsiemeniä
  • porkkanaa, sokeriherneitä & kevätsipulia ohuina tikkuina
  • inkivääriä ohuina tikkuina

Valmista ensin taikina. Lämmitä vesi 42-asteiseksi ja lisää siihen hiiva, sokeri ja rypsiöljy. Anna tekeytyä hetken. Yhdistä leivinjauhe ja suola vehnäjauhoihin ja lisää vähän kerrallaan nesteeseen, kunnes saat pehmeän taikinan. Vaivaa kimmoisaksi, noin 10 min. Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.

Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle. Vaivaa tangoksi ja leikkaa 8-10 samankokoiseen palloon. Kauli pallot 1 cm paksuiksi ovaaleiksi, sipaise pintaan pisara öljyä ja paina kaksinkerroin taskuksi. Leikkaa leivinpaperista jokaiselle sämpylälle sopivan kokoinen, noin 6 x 6 cm kokoinen pohja ja asettele sämpylät papereille.

Laita vesi kiehumaan pohjakattilaan. Asettele höyryosaan 4-5 sämpylää niin, että ne eivät koske toisiinsa. Aseta höyryosa kattilan päälle ja höyrytä sämpylöitä noin 10 min. Nosta kattila liedeltä ja anna sämpylöiden levätä 2 min. ennen kannen avaamista. Nosta sämpylät sivuun liinan alle ja toista kypsennys loppujen sämpylöiden kera. Avaa sämpylätaskut ja voitele niille hoisinkastiketta. Täytä revityllä possulla ja kasviksilla ja viimeistele seesaminsiemenillä.

Kiinalaiset steam bun:it ovat uusi tapa nauttia nyhtöpossusta ja niiden valmistaminen on helppoa. Tee näitä seuraaviin illanistujaisiin! Jos sämpylöitä jää yli, niitä voi säilyttää suljetussa elintarvikepussissa ja uudelleenn höyryttää lämpimiksi minuutissa.

Avainsanat: