kaytto_huolto_muurikka

Muurikka-pannu

muurikka reseptitKÄYTTÖÖNOTTO
Puhdista uusi pannu pesemällä miedolla pesuaineella tai kuumalla vedellä, kuumenna pannu kuivaksi ja tee rasvapoltto heti puhdistuksen jälkeen seuraavalla tavalla: Pyyhi pannu öljyllä tai levitä ohuelti ja tasaisesti Muurikka Silava koko pannun pintaan. Rasvaa ei saa valua pannun pohjalle paksulti, koska kasautuessaan rasva palaa epätasaiseksi massaksi. Kuumenna pannu kuumaksi kaasupolttimella, sähkögrillissä tai hiilloksella niin, että rasva tummuu ja kuivuu pannuun ainakin pannun keskiosalta. Voit pestä pannun toistamiseen ja tehdä rasvakäsittelyn uudestaan tarpeen mukaan. Voit toistaa rasvauksen ja kuumennuksen kunnes pannu mustuu, mutta tämä ei ole välttämätöntä, käytössä pannu vielä tummuu ja patinoituu lisää.

PUHDISTUS
Puhdista pannu aina käytön jälkeen. Heti käytön jälkeen pannu puhdistuu parhaiten. Pane pannulle tilkka vettä, kiehauta ja puhdista pannu lastalla ja talouspaperilla. Pyyhi pannu kuivaksi ja rasvaa paistopuoli kevyesti ruokaöljyllä tai suolattomalla Muurikka Silavalla.

VARASTOINTI
Ennen pitempiaikaista varastointia puhdista, kuivaa ja rasvaa pannu kuumentaen Muurikka Silavalla (kuumennus poistaa kosteuden pannusta ja Silava estää ruostumisen). Säilytä pannu kuivassa paikassa.

 Muurikka-pannun huolto-ohjeet (pdf)